Senson Oy on erikoistunut kestävien pohjoismaisten kasviperäisten raaka-aineiden tuotantoon. Vuodesta 1984 lähtien olemme viimeistelleet prosessin, jossa beta-amylaasientsyymi uutetaan huolellisesti ohramaltaista. Tämä on mahdollista yhdistämällä erityiset pohjoismaisesti viljellyt ohralajikkeet, ainutlaatuinen tuotantoprosessi ja taitava asiantuntijaryhmä, jolla on osaamista kasvipohjaisista elintarvikeaineksista.
Sensonin ohran beeta-amylaasientsyymi Betalase 1500 EL sisältää beeta-amylaasin lisäksi myös alfa-amylaasia ja muita ohrassa esiintyviä hydrolyyttisiä entsyymejä. Noin 40 vuotta sitten tapahtuneesta lanseerauksesta lähtien Betalasea on käytetty tärkkelyksen hydrolyysissä tärkkelysteollisuudessa sekä panimoissa, joissa on paljon lisäaineita.
Viime vuosina olemme nähneet maidottomien sovellusten, kuten kauramaitojen, kermojen ja jäätelön, kasvavan merkittävästi.. Osoittaaksemme tuotteen kyvyt muuttaa kauramaidon viskositeettia ja makeutta asetimme asiantuntijaryhmän testaamaan ja raportoimaan tämän entsyymin vaikutuksista kauramaitojen tuotannossa.
Yhteenvetona voidaan todeta, että Senson Betalase 1500 EL -entsyymi lisäsi tuotteen täyteläisyyttä ja suutuntumaa sekä paransi lopputuotteen makeutta.. Sen todettiin soveltuvan hyvin kauramaidon valmistukseen. Kuluttajien erilaisten odotusten täyttämiseksi Senson Betalase 1500 EL -valmistetta voidaan käyttää yhdessä muiden kaupallisten entsyymien kanssa, jotta lopputuotteen makuprofiili ja rakenne voidaan hienosäätää ja sovittaa täydellisesti yhteen tavoitellun makuprofiilin ja rakenteen kanssa.
Tässä voit ladata koko raportin siitä, miten Betalase 1500 EL:ää käytetään kauramaidon valmistuksessa. Tiimimme on käytettävissä kaikissa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.
Olemme mukana myös FIE2023-näyttelyssä Frankfurtissa. Vieraile osastollamme osoitteessa 3.0H248 ja tutustu Sensonin ohran beta-amailaasientsyymiin.