Intian vaaleat piparkakkukeksit ja käsityöläispanimon glögiviini

Kun jouluoluet käyvät, mikset yllättäisi perhettäsi jouluruoalla. Tällä kertaa maustettuna maltaisilla ja humalallisilla aromeilla. Hyvää joulua!

Intian vaaleat piparkakkukeksit

Tämä on uusi joulun suosikkisi niille humalapäille, jotka rakastavat humalan sitrusmaista, hieman katkeraa appelsiinin makua. Nämä mausteiset herkut antavat perinteisille piparkakkuleivonnaisille uudenlaisen twistin, joka saa sinut himoitsemaan niitä.

Kokeile kermaisen brie-juuston ja appelsiinimarmeladin kera ja nauti humalaisen glögin kanssa.

Ainesosat

Finlandia Perinteinen

1,5 dl

Sokeri

2 dl

Voi

250 g

Kaneli

1 rkl

Inkivääri

1 rkl

Nelikat

1 rkl

Allspice

1 tl

Kardemumma

1 tl

Vehnäjauho

8-9 dl

Suola

1 tl

Muna

2

Ruokasooda

2 tl

Resepti

Punnitse voi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä seos 50 °C:een ja lisää Finlandia Traditional.

 Jäähdytä huoneenlämpöön. Lisää munat ja vatkaa ne joukkoon. Sekoita ¾ jauhoista ja leivinjauheesta keskenään ja lisää sitten seokseen. Älä lisää kaikkia jauhoja kerralla, jotta taikina ei kuivu.

Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

Kauli taikina ohueksi. Leikkaa kekseiksi haluamasi muotoisella leikkurilla. Siirrä leivinpaperille ja paista uunissa 175 °C:ssa 6-9 minuuttia keksien paksuudesta riippuen. Jäähdytä.

Käsityöläispanimoiden humaloitu glögi (Nordic glögg)

Tämä humalainen glögi jättää lämmittävän tunteen suun takaosaan, jopa ilman alkoholia! Kun puolukoiden ja kaikkien niiden upeiden mausteiden maku kohtaa Finlandia Traditionalin maltaisuuden ja humalan, yhdistelmä on todella uusi klassikko.

Kokeile suosikkipunaviinisi tai Calvadosin kanssa.

Ainesosat

Finlandia Perinteinen

4 rkl

Puolukkamehu (sokerin kanssa)

1 l

Glogg-mausteliemi*

3 dl

Vaniljasokeri

1 rkl

   

Glögi/Glögg-mausteliemi:

 

Vesi

3 dl

Glögi/Glögg-maustesekoitus (Meira)

1 kpl (25 g)

Resepti

Tee glögi/glögg-mausteliuos. Mittaa pieneen kattilaan 3 dl vettä ja lisää mausteseos. Kiehauta kansi päällä ja ota pois liedeltä. Hauduta mausteita 10 minuuttia ja siivilöi liemi.

Mittaa puolukkamehu, Finlandia Traditional ja vaniljasokeri kattilaan ja sekoita hyvin. Lisää mausteliemi ja lämmitä glögi. Nauti halutessasi rusinoiden ja mantelin kanssa.

// Fluent Formin mukautetut tähdet